hr en

Primjena kolačića

Izjava o kolačićima

Uvod

Kako bi posjecivanje internetske stranice Fortenova grupe bilo što ugodnije, ova stranica može na Vaše računalo spremiti malenu kolicinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, izmedu ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjedenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja.

Što je kolačić

Kolačić je informacija spremljena na Vaš uređaj, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili od trece strane, u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu kao što su npr. preferirani jezik ili slično. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Na taj način omogućuje se da internetska stranica prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon podataka, uključujući i dio osobnih podataka. Ti podaci mogu biti spremljeni jedino ukoliko Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup podacima koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem uredaju.

Korištenje kolačića na www.fortenovagrupa.hr

Internetska stranica Fortenova grupe upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tome koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

Kako onemogučiti kolačiće

Ukoliko želite onemogućiti da navedeni servis sprema kolačiće, to možete učiniti na sljedećoj poveznici https://tools.google.com/dlpage/gaoptout (Google Analytics Opt-out Browser Add-on).

Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: www.google.com/analytics/learn/privacy.html.