Portfelj

Više od 100 vlastitih brendova koji zauzimaju liderske pozicije u regiji u segmentu maloprodaje i proizvodnje hrane i pića

Image Description

Prehrana

Brendovi Fortenova grupe na većini tržišta su lideri u svojim kategorijama

Image Description

Poljoprivreda

U Fortenova grupi obrađuju se najveće poljoprivredne površine pod jednom organizacijom u Europi

Maloprodaja i veleprodaja

Konzum je vodeci trgovacki lanac u Hrvatskoj s više od 600 prodavaonica u kojima svakodnevno kupuje više od 500 000 kupaca.

Prva Konzum samoposluga otvorena je u Zagrebu 1957. godine.

Svoj uspjeh Konzum gradi na stalnoj komunikaciji s kupcima, prepoznavanju njihovih želja i potreba te neprestanom prilagodavanju svog poslovanja najnovijim svjetskim trendovima. U svojim prodavaonicama, za koje odabire najbolje lokacije, Konzum kupcima nudi vrhunsku uslugu, ugodnu kupovinu u iznimno atraktivnom ambijentu te najkvalitetnije proizvode po najpovoljnijim cijenama.


VELPRO je veleprodajni lanac namijenjen prvenstveno opskrbljivanju profesionalnih kupaca, kao što su hotelijeri i ugostitelji, trgovacka društva i javni sektor, a vodeći je veletrgovac na tržištu Hrvatske

VELPRO u Hrvatskoj posluje na 17 lokacija diljem Hrvatske s više od 150 vozila koja prate najsuvremenije svjetske standarde distribucije. Uz kvalitetnu uslugu, kupcima se nudi bogat asortiman s 10.000 artikala, u sklopu kojeg se nalazi više od 600 artikala vlastitih trgovačkih marki Rial, Profiline i Profiline Exclusive. VELPRO prodaje i distribuira svježu hranu, voće i povrće, svježe meso, pakiranu hranu, pica, kozmetiku i kemiju, sezonski asortiman, uredski pribor, tehničku robu i profesionalni asortiman za ugostitelje i hotelijere koji cine znacajan segment poslovanja veleprodaje.


Tisak je najveći maloprodajni lanac kioska s mrežom većom od 900 prodajnih mjesta te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda.

Tisak ima jednu od najjačih distribucijskih mreža u Hrvatskoj koja osigurava dnevnu dostavu svih vrsta tiskovina, cigareta i duhanskih proizvoda, prepaid bonova za mobilnu telefoniju, upravnih biljega te ostale komercijalne robe na podrucju cijele Hrvatske svim vrstama kupaca bez obzira na velicinu - malim obiteljskim prodavacima, lokalnim trgovackim društvima, kao i najvecim nacionalnim trgovackim lancima.


Prehrana

Jamnica je najveći hrvatski proizvođač mineralnih voda i bezalkoholnih pića s tradicijom duljom od 180 godina

Izvori Jamničke kiselice poznati su još iz vremena Kelta, no osmišljeni razvoj korištenja zapoceo je 18. listopada 1828. kada su napunjene prve boce namijenjene tržištu. Promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije, Jamnica je izrasla u jednu od najmodernijih europskih punionica mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića.

U sastavu Jamnice su punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Pisarovini, punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Svetoj Jani, punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića Sarajevski kiseljak u BiH*, punionica mineralne vode Fonyódi u Mađarskoj te vlastite distributivne kompanije u Sloveniji i Srbiji.


Ledo je najveći proizvođač industrijskog sladoleda te najveći distributer smrznute hrane u Hrvatskoj.

Davne 1958. godine započinje proizvodnja prvih sladoleda na štapiću - slavne "Snjeguljice", a u rujnu 1965. izgrađen je pogon za proizvodnju sladoleda pod imenom Ledo.

Ledo je opremljen najmodernijim strojevima i tehnologijom za proizvodnju korneta, štapića i sladoleda zahtjevnijih oblika i s velikim izborom aroma. Najmodernija skladišta sirovina i smrznute robe, strojevi za pakiranje te nova energetska i informatička oprema kojom se danas služi tvornica zasluga su kontinuiranog ulaganja u Ledo.


Mladina je najveći proizvođač pjenušavih vina te Purtugisca, mladog crvenog vina i vrhunskih vina linije Gaj.

Vinarska tvrtka Mladina uživa ugled proizvodaca izvrsnih vina još od grofa Erdödyja iz 18. stoljeća, konkretno iz 1736. koja se bilježi kao godina osnutka današnjeg vinskog podruma. Podrum je tako nazvan po lokaciji gdje se nalazi: visokovrijednom položaju Mladina u vinogorju Plešivica-Okić.

Osnovna djelatnost Društva je proizvodnja grožda, vina i loznog sadnog materijala. Vecinski dionicar društva je Jamnica, Zagreb, a Mladina obraduje 70,56 ha vinograda oko 290 358 trsova. Od toga osim bijelih kvalitetnih i vrhunskih vina Mladina na tržištu je prisutna i kao najveci nacionalni proizvodac mladog crnog vina Purtugizca.


PIK Vrbovec mesna industrija vodeća je mesna kompanija u Hrvatskoj i regiji s preko 80 godina dugom tradicijom.

PIK Vrbovec – mesna industrija najveća je mesna industrija u Hrvatskoj i regiji s preko 80 godina tradicije u proizvodnji i preradi mesnih proizvoda.

Zahvaljujuci visokim standardima kvalitete, znacajnoj modernizaciji proizvodnih pogona i logistićkih centara, kontinuiranom ulaganju u rast i razvoj proizvodnje, praćenju trendova te novoj poslovnoj filozofiji usmjerenoj prema tržištu i potrošaču, PIK postaje prepoznatljiv brend i tržišni lider u Hrvatskoj.


Zvijezda je najveći proizvođač jestivih ulja i jedini proizvođač margarina, biljnih masti, majoneze, delikatesnih proizvoda i ketchupa u Hrvatskoj, a u vrhu hrvatske prehrambene industrije uspješno djeluje već više od 100 godina.

Robne marke Zvijezda, Margo i Omegol predstavljaju kvalitetu, inovativnost i izvornost, a po prepoznatljivosti i lojalnosti potrošaca zauzimaju najviša mjesta na domaćem tržištu. Visokocijenjeni Zvijezda proizvodi, nastali na temelju dugogodišnjeg iskustva, jedinstvenih receptura, praćenja nutricionističkih trendova i najsuvremenije tehnologije, do sada su osvojili brojna domaca i međunarodna priznanja, a najviše standarde kvalitete Zvijezda jamči kontinuiranim ulaganjima, sustavom upravljanja kvalitetom sukladno ISO normama i HACCP sustavom. Osim proizvoda u vlastitoj proizvodnji, Zvijezda pod svojom markom distribuira i trgovačku robu: ocat, ulje za prženje, bučino ulje, masline, crveni program te konzervirano povrće. Također distribuira i sireve tvrtke Belje, sireve tvrtke Livno, te proizvode tvrtke Dijamant.


Jedan od lidera u distribuciji bezalkoholnih i alkoholnih pića te popratnog asortimana za HoReCa kanal.

Tvrtka Roto dinamic osnovana je 1992. godine, bilježi konstantan rast i razvoj te postaje vodeći distributer pića u regiji, a istovremeno širi svoje poslovanje i na maloprodaju te uslužne djelatnosti.

Roto dinamic suraduje sa više od 130 domaćih i inozemnih proizvođača i uvoznika bezalkoholnih i alkoholnih pića od kojih je više od 50 vinarija.


Alternate Text

Solana Pag je najveci proizvođač morske soli u Hrvatskoj, a svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli na otoku Pagu

Prvi pisani podaci o radu i poslovanju solana na Pagu datiraju još iz 10. st., a značajniji razvoj i modernizaciju na današnjem prostoru solane, Solana Pag doživljava od 1911. godine od kada redovito opskrbljuje tržište morskom soli

Postupak proizvodnje morske soli počinje ugušćavanjem morske vode iz Paškog zaljeva koja spada u vrlo visoku kategoriju kakvoće morske vode i morskog okoliša.


Poljoprivreda

Agrolaguna je kompanija čije se poslovanje odvija u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvu, maslinarstvu i stočarstvu na 1200 ha obradenih površina

Agrolaguna je kompanija cije se poslovanje odvija u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvu, maslinarstvu i stočarstvu, a svi njezini proizvodi su regionalno izuzetno poznati brendovi.

Od 1200 ha obradenih površina najveci dio cine vinogradi, maslinici i travnate površine. Maslinovo ulje, vino i sirevi predstavljaju autohtone istarske proizvode, a prodaju se pod brendovima "Ol Istria", "Vina Laguna" i "Sir Špin".


Belje je najveća poljoprivredna kompanija u regiji s 20.000ha oranica i stočarskom proizvodnjom na više od 20 farmi čime se osigurava sljedivost proizvodnje Od polja do stola za beljske sireve, tradicionalne suhomesnate proizvode i vina Belje

Belje se proizvodnjom hrane bavi već više od tri stoljeća.

Cjelovit, zaokružen proces proizvodnje hrane u Belju zapocinje poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim oranicama i farmama uz korištenje najsuvremenijih poljoprivrednih strojeva i opreme. Kontrolirane sirovine iz vlastite proizvodnje preraduju se u gotove proizvode u jednom od brojnih pogona prehrambene industrije Belja poznate po proizvodnji autohtonih proizvoda vrhunske kvalitete.


PIK Vinkovci je društvo koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, prehrambenom industrijom i prometom.

PIK Vinkovci osnovan je 1962. godine, a od tada pa do danas konstantno širi svoju proizvodnju.

Osim ratarskom i povrtlarskom proizvodnjom, sušenjem i skladištenjem žitarica i uljarica, meljavom pšenice i kukuruza u svojim mlinarskim kapacitetima, svinjogojstvom i tovom junadi, te otkupom i preradom voća i povrća, PIK Vinkovci ima registriranu i trgovačku djelatnost u sklopu koje se bavi i kupovinom i prodajom roba.


Vupik je jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj s preko 60 godina iskustva u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda

U Vupiku je realiziran veliki investicijski ciklus sa ciljem ostvarenja vece proizvodnje i konkurentnosti na tržištu. U osnovne djelatnosti Vupika danas se ubraja ratarstvo i povrtlarstvo, svinjogojstvo, mesno i mliječno govedarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo i nastavno silosno poslovanje – skladištenje


Vinka je osnovana 1967. godine. Poslovne aktivnosti Društva se temelje na dva važna segmenta: voćnjaka Borinci koji se prostire na 900 Ha i tvornice za preradu povrća i voća u zamrznute proizvode. Vinka je jedini hrvatski prerađivač povrća zamrzavanjem.


Ostale djelatnosti

A007 nositelj je brenda Abrakadabra, a zadatak tvrtke je napraviti novi iskorak u online poslovanju Fortenova grupe.

Kompanija A007 je nositelj brenda Abrakadabra i osnovana je početkom 2016. godine s ciljem novog iskoraka u online poslovanju stvaranjem web shopa specijaliziranog za non food asortiman. Tvrtka okuplja mladu ekipu digitalnih stručnjaka koja neumorno radi na poboljšanju korisničkog iskustva svih posjetitelja, razvoju novih funkcionalnosti te širenju asortimana.


Alternate Text

Agrokor - Energija bavi se proizvodnjom, distribucijom i trgovinom električne energije iz obnovljivih izvora energije te su zaključena ulaganja u pet bioplinskih postrojenja ukupne snage 10MW.

Svoje poslovanje temelji na ekološkom pristupu zbrinjavanju nusproizvoda i otpadnih tvari iz poljoprivredne proizvodnje, prerađivačkih, prehrambenih i skladišnih kapaciteta te maloprodaje i veleprodaje uz poštivanje najviših standarda u ocuvanju okoliša.

Proces proizvodnje električne energije obavlja se iz obnovljivih izvora energije, pri čemu istovremeno nastaje i toplinska energija i organsko gnojivo.


mStart je poslovno tehnološka tvrtka koja pruža usluge razvoja, implementacije, integracije i podrške poslovnih informacijskih sustava i rješenja. Nudi širok spektar rješenja, od ERP-a i DMS rješenja do poslovnog izvještavanja, analitike, kao i rješenja za platni promet, infrastrukturu te sigurnosne usluge. Tvrtka danas zapošljava više od 340 tehnoloških stručnjaka sa znanjem u implementaciji i podršci vodećih svjetskih tehnoloških rješenja za poslovne sustave, temeljeno na suradnji s nekima od najvecih kompanija u regiji.

Partner je s vodećim svjetskim IT vendorima poput SAP-a, Microsofta, Oraclea, IBM-a, BMC-a i drugim, a poslovni procesi usklađeni su s međunarodnim normama ISO 27001 za upravljanje informacijskom sigurnošcu te PCIDSS za sigurnost transakcija kartičnih plaćanja.


MultiPlusCard je najveći te ujedno prvi i jedini partnerski program nagrađivanja vjernosti korisnika u Hrvatskoj.

MultiPlusCard je prvi koalicijski program nagrađivanja vjernosti u Hrvatskoj pokrenut 2010. godine koji okuplja više partnera i svojim korisnicima omogućuje da jednom kupnjom ostvare nagradne bodove.


Poliklinika Aviva vodeća je privatna poliklinika u Republici Hrvatskoj s 38 godina dugom tradicijom pružanja zdravstvenih usluga. Poliklinika razvija svoje poslovanje kroz niz specijalističko-konzilijarnih, dijagnostičkih i rehabilitacijskih djelatnosti.

Izrazito visoki standard kvalitete, najsuvremenija dijagnostička tehnologija, visok stupanj stručnosti i savjesti, timski rad svih zaposlenika, briga za zdravlje, holistički pristup rješavanju zdravstvenih problema svih korisnika usluga, polikliniku svrstavaju u prvi izbor za velik dio pojedinaca i organizacija.


Atlas je vodeća turistička agencija u regiji u sektoru organiziranih putovanja i svih vrsta turističkih usluga. Atlas Airtours, današnji Atlasov outgoing sektor, osnovan u Zagrebu 1970. godine, s godinama postaje jedan od vodećih regionalnih turoperatora i najbolji domaćin na preko 400 svjetskih odredišta. Najvećom ponudom odmora i putovanja, iskusnim predstavnicima i najdužom tradicijom obrazovane vodićke službe, vaše će odmore i putovanja učiniti nezaboravnim iskustvom.


Projektgradnja je osnovana je 1989. godine, a danas je jedna od najvećih kompanija za izvođenje građevinskih radova u Republici Hrvatskoj. Osnovna djelatnost je realizacija najsloženijih gradevinskih projekata i proizvodnja građevinskog materijala. Realizacija projekata podrazumijeva planiranje, pripremnu, provjeru, te izvedbu svih vrsta građevinsko-obrtničkih radova, elektro radova, radova instalacija vodovoda i kanalizacije te izvedbe strojarskih instalacija. Proizvodnja građevinskog materijala podrazumijeva proizvodnju i ugradnju betona.