Portfelj

Više od 100 vlastitih brendova koji zauzimaju liderske pozicije u regiji u segmentu maloprodaje i proizvodnje hrane i pića

Image Description

Prehrana

Brendovi Fortenova grupe na većini tržišta su lideri u svojim kategorijama

Image Description

Poljoprivreda

U Fortenova grupi obrađuju se najveće poljoprivredne površine pod jednom organizacijom u Europi

Maloprodaja i veleprodaja

Konzum je vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj s više od 600 prodavaonica u kojima svakodnevno kupuje više od 500 000 kupaca.

Prva Konzum samoposluga otvorena je u Zagrebu 1957. godine.

Svoj uspjeh Konzum gradi na stalnoj komunikaciji s kupcima, prepoznavanju njihovih želja i potreba te neprestanom prilagođavanju svog poslovanja najnovijim svjetskim trendovima. U svojim prodavaonicama, za koje odabire najbolje lokacije, Konzum kupcima nudi vrhunsku uslugu, ugodnu kupovinu u iznimno atraktivnom ambijentu te najkvalitetnije proizvode po najpovoljnijim cijenama.


VELPRO je veleprodajni lanac namijenjen prvenstveno opskrbljivanju profesionalnih kupaca, kao što su hotelijeri i ugostitelji, trgovačka društva i javni sektor, a vodeći je veletrgovac na tržištu Hrvatske. 

VELPRO u Hrvatskoj posluje na 17 lokacija s više od 150 vozila koja prate najsuvremenije svjetske standarde distribucije. Uz kvalitetnu uslugu, kupcima se nudi bogat asortiman s 10.000 artikala, u sklopu kojeg se nalazi više od 600 artikala vlastitih trgovačkih marki Rial, Profiline i Profiline Exclusive. VELPRO prodaje i distribuira svježu hranu, voće i povrće, svježe meso, pakiranu hranu, pića, kozmetiku i kemiju, sezonski asortiman, uredski pribor, tehničku robu i profesionalni asortiman za ugostitelje i hotelijere koji čine značajan segment poslovanja veleprodaje.


Tisak je najveći maloprodajni lanac kioska s mrežom većom od 900 prodajnih mjesta te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda.

Tisak ima jednu od najjačih distribucijskih mreža u Hrvatskoj koja osigurava dnevnu dostavu svih vrsta tiskovina, cigareta i duhanskih proizvoda, prepaid bonova za mobilnu telefoniju, upravnih biljega te ostale komercijalne robe na području cijele Hrvatske svim vrstama kupaca, bez obzira na veličinu - malim obiteljskim prodavačima, lokalnim trgovačkim društvima, kao i najvećim nacionalnim trgovačkim lancima.


Prehrana

Jamnica je najveći hrvatski proizvođač mineralnih voda i bezalkoholnih pića s tradicijom duljom od 180 godina. 

Izvori Jamničke kiselice poznati su još iz vremena Kelta, no osmišljeni razvoj korištenja započeo je 18. listopada 1828. godine kada su napunjene prve boce namijenjene tržištu. Promišljenim ulaganjima u modernizaciju, razvoj i nove tehnologije, Jamnica je izrasla u jednu od najmodernijih europskih punionica mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića.

U sastavu Jamnice su punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Pisarovini, punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u Svetoj Jani, punionica prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića Sarajevski kiseljak u BiH, punionica mineralne vode Fonyódi u Mađarskoj te vlastite distributivne kompanije u Sloveniji i Srbiji.


Ledo je najveći proizvođač industrijskog sladoleda te najveći distributer smrznute hrane u Hrvatskoj.

Davne 1958. godine započinje proizvodnja prvih sladoleda na štapiću - slavne "Snjeguljice", a u rujnu 1965. godine izgrađen je pogon za proizvodnju sladoleda pod imenom Ledo.

Ledo je opremljen najmodernijim strojevima i tehnologijom za proizvodnju korneta, štapića i sladoleda zahtjevnijih oblika i s velikim izborom aroma. Najmodernija skladišta sirovina i smrznute robe, strojevi za pakiranje te nova energetska i informatička oprema kojom se danas služi tvornica zasluga su kontinuiranog ulaganja u Ledo.


Mladina je najveći proizvođač pjenušavih vina te Purtugisca, mladog crvenog vina i vrhunskih vina linije Gaj.

Vinarska tvrtka Mladina uživa ugled proizvođača izvrsnih vina još od grofa Erdödyja iz 18. stoljeća, konkretno iz 1736. godine koja se bilježi kao godina osnutka današnjeg vinskog podruma. Podrum je tako nazvan po lokaciji gdje se nalazi: visokovrijednom položaju Mladina u vinogorju Plešivica-Okić.

Osnovna djelatnost Društva je proizvodnja grožda, vina i loznog sadnog materijala. Većinski dioničar društva je Jamnica, Zagreb, a Mladina obrađuje 70,56 ha vinograda s oko 290 000 trsova. Od toga je, osim s bijelim kvalitetnim i vrhunskim vinima, Mladina na tržištu prisutna i kao najveći nacionalni proizvođač mladog crnog vina Purtugizac.


PIK Vrbovec mesna industrija vodeća je mesna kompanija u Hrvatskoj i regiji s preko 80 godina dugom tradicijom u proizvodnji i preradi mesnih proizvoda.

Zahvaljujući visokim standardima kvalitete, značajnoj modernizaciji proizvodnih pogona i logističkih centara, kontinuiranom ulaganju u rast i razvoj proizvodnje, praćenju trendova te poslovnoj filozofiji usmjerenoj prema tržištu i potrošaču, PIK je prepoznatljiv brend i tržišni lider u Hrvatskoj.


Zvijezda je najveći proizvođač jestivih ulja i jedini proizvođač margarina, biljnih masti, majoneze, delikatesnih proizvoda i ketchupa u Hrvatskoj, a u vrhu hrvatske prehrambene industrije uspješno djeluje već više od 100 godina.

Robne marke Zvijezda, Margo i Omegol predstavljaju kvalitetu, inovativnost i izvornost, a po prepoznatljivosti i lojalnosti potrošača zauzimaju najviša mjesta na domaćem tržištu. Visokocijenjeni Zvijezda proizvodi, nastali na temelju dugogodišnjeg iskustva, jedinstvenih receptura, praćenja nutricionističkih trendova i najsuvremenije tehnologije, do sada su osvojili brojna domaća i međunarodna priznanja, a najviše standarde kvalitete Zvijezda jamči kontinuiranim ulaganjima, sustavom upravljanja kvalitetom sukladno ISO normama i HACCP sustavom. Osim proizvoda u vlastitoj proizvodnji, Zvijezda pod svojom markom distribuira i trgovačku robu: ocat, ulje za prženje, bučino ulje, masline, crveni program te konzervirano povrće. Također distribuira i sireve tvrtke Belje, sireve tvrtke Livno, te proizvode tvrtke Dijamant.


Jedan od lidera u distribuciji bezalkoholnih i alkoholnih pića te popratnog asortimana za HoReCa kanal.

Tvrtka Roto dinamic osnovana je 1992. godine, bilježi konstantan rast i razvoj te postaje vodeći distributer pića u regiji, a istovremeno širi svoje poslovanje i na maloprodaju te uslužne djelatnosti.

Roto dinamic surađuje s više od 130 domaćih i inozemnih proizvođača i uvoznika bezalkoholnih i alkoholnih pića, od kojih je više od 50 vinarija.


Alternate Text

Solana Pag je najveći proizvođač morske soli u Hrvatskoj, a svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli na otoku Pagu. 

Prvi pisani podaci o radu i poslovanju solana na Pagu datiraju još iz 10. st., a značajniji razvoj i modernizaciju na današnjem prostoru solane, Solana Pag doživljava od 1911. godine, od kada redovito opskrbljuje tržište morskom soli. 

Postupak proizvodnje morske soli počinje ugušćavanjem morske vode iz Paškog zaljeva koja spada u vrlo visoku kategoriju kakvoće morske vode i morskog okoliša.

Od travnja 2019. godine "Paška sol" Solane Pag upisana je u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla za područje cijele Europske unije. Zaštita naziva "Paška sol" obuhvaća dva proizvoda: sitnu morsku sol i solni cvijet.


Poljoprivreda

Poslovanje Agrolagune odvija se u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvu, maslinarstvu i stočarstvu na 1200 ha obradenih površina, a svi njezini proizvodi su regionalno izuzetno poznati brendovi.

Najveći dio obrađenih površina čine vinogradi, maslinici i travnate površine. Maslinovo ulje, vino i sirevi predstavljaju autohtone istarske proizvode, a prodaju se pod brendovima "Ol Istria", "Vina Laguna" i "Sir Špin".


Belje je najveća poljoprivredna kompanija u regiji s 20.000 ha oranica i stočarskom proizvodnjom u više od 20 farmi, čime se osigurava sljedivost proizvodnje od polja do stola za beljske sireve, tradicionalne suhomesnate proizvode i vina Belje. 

Proizvodnjom hrane Belje se bavi već više od tri stoljeća.

Cjelovit, zaokružen proces proizvodnje hrane u Belju započinje poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim oranicama i farmama, uz korištenje najsuvremenijih poljoprivrednih strojeva i opreme. Kontrolirane sirovine iz vlastite proizvodnje prerađuju se u gotove proizvode u jednom od brojnih pogona prehrambene industrije Belja poznate po proizvodnji autohtonih proizvoda vrhunske kvalitete.


PIK Vinkovci je društvo koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, prehrambenom industrijom i prometom.

PIK Vinkovci osnovan je 1962. godine i od tada neprestano širi svoju proizvodnju.

Osim ratarskom i povrtlarskom proizvodnjom, sušenjem i skladištenjem žitarica i uljarica, meljavom pšenice i kukuruza u svojim mlinarskim kapacitetima, svinjogojstvom i tovom junadi, te otkupom i preradom voća i povrća, PIK Vinkovci ima registriranu i trgovačku djelatnost u sklopu koje se bavi i kupovinom i prodajom roba.


Vupik je jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj s preko 60 godina iskustva u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda. 

U Vupiku je realiziran veliki investicijski ciklus sa ciljem ostvarenja veće proizvodnje i konkurentnosti na tržištu. U osnovne djelatnosti Vupika danas se ubraja ratarstvo i povrtlarstvo, svinjogojstvo, mesno i mliječno govedarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo i nastavno silosno poslovanje – skladištenje.


Vinka je osnovana 1967. godine, a poslovne aktivnosti se temelje na dva važna segmenta: voćnjaku Borinci koji se prostire na 900 ha i tvornici za preradu povrća i voća u zamrznute proizvode. Vinka je jedini hrvatski prerađivač povrća zamrzavanjem.


Ostale djelatnosti

Kompanija A007 je nositelj brenda Abrakadabra i osnovana je početkom 2016. godine s ciljem iskoraka u online poslovanje stvaranjem web shopa specijaliziranog za non food asortiman. Tvrtka okuplja mladu ekipu digitalnih stručnjaka koja neumorno radi na poboljšanju korisničkog iskustva svih posjetitelja, razvoju novih funkcionalnosti te širenju asortimana.


Alternate Text

Agrokor - Energija bavi se proizvodnjom, distribucijom i trgovinom električne energije iz obnovljivih izvora energije te su zaključena ulaganja u pet bioplinskih postrojenja ukupne snage 10MW.

Svoje poslovanje temelji na ekološkom pristupu zbrinjavanju nusproizvoda i otpadnih tvari iz poljoprivredne proizvodnje, prerađivačkih, prehrambenih i skladišnih kapaciteta te maloprodaje i veleprodaje uz poštivanje najviših standarda u ocuvanju okoliša.

Proces proizvodnje električne energije obavlja se iz obnovljivih izvora energije, pri čemu istovremeno nastaje i toplinska energija i organsko gnojivo.


mStart je poslovno tehnološka tvrtka koja pruža usluge razvoja, implementacije, integracije i podrške poslovnih informacijskih sustava i rješenja. Nudi širok spektar rješenja, od ERP-a i DMS rješenja do poslovnog izvještavanja, analitike, kao i rješenja za platni promet, infrastrukturu te sigurnosne usluge. Tvrtka danas zapošljava više od 340 tehnoloških stručnjaka sa znanjem u implementaciji i podršci vodećih svjetskih tehnoloških rješenja za poslovne sustave, temeljeno na suradnji s nekima od najvećih kompanija u regiji.

Partner je s vodećim svjetskim IT vendorima poput SAP-a, Microsofta, Oraclea, IBM-a, BMC-a i drugim, a poslovni procesi usklađeni su s međunarodnim normama ISO 27001 za upravljanje informacijskom sigurnošću te PCIDSS za sigurnost transakcija kartičnih plaćanja.


MultiPlusCard je najveći te ujedno prvi i jedini partnerski program nagrađivanja vjernosti korisnika u Hrvatskoj pokrenut 2010. godine. Okuplja više partnera i svojim korisnicima omogućuje da jednom kupnjom ostvare nagradne bodove. 


Poliklinika Aviva vodeća je privatna poliklinika u Republici Hrvatskoj s 38 godina dugom tradicijom pružanja zdravstvenih usluga. Poliklinika razvija svoje poslovanje kroz niz specijalističko-konzilijarnih, dijagnostičkih i rehabilitacijskih djelatnosti.

Izrazito visoki standard kvalitete, najsuvremenija dijagnostička tehnologija, visok stupanj stručnosti i savjesti, timski rad svih zaposlenika, briga za zdravlje, holistički pristup rješavanju zdravstvenih problema svih korisnika usluga, polikliniku svrstavaju u prvi izbor za velik dio pojedinaca i organizacija.