hr en

O istraživanju BRANDpuls

BRANDpuls je sindicirano istraživanje agencije Ipsos koje se kontinuirano provodi od 2007. godine u proljeće i jesen svake godine. Rastom interesa klijenata za istraživanje ono se ubrzo proširilo i na regiju. Trenutno se osim Hrvatske redovito provodi i u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji.

BRANDpuls je alat za brand i marketing management, te omogućuje detaljne dubinske analize tržišta i potrošača. On kombinira tržišne indikatore s različitim tipovima podataka kao što su socio-demografija, životni stilovi i korištenje medija. Uključuje veći broj proizvodnih kategorija (preko 70 kategorija unutar jednog vala)  i mogućnost analize vlastitih i konkurentskih brandova.

U BRANDpulsu jedan od evaluatora je i BRANDscore koji predstavlja snagu branda mjerenu na temelju marketinških pokazatelja performansi branda (kao što su poznavanje, korištenje, lojalnost brandu, BRANDimage…). BRANDscore omogućuje usporedbu velikog broja brandova unutar različitih kategorija proizvoda i njegov rezultat varira u rasponu od 0 do 100.

Podaci koji se spominju prikupljeni su u jesenskom valu 2022. godine tijekom rujna, listopada i studenog. Istraživanje se provodi na reprezentativnom uzorku u svakoj zemlji i u svakom valu obuhvaća preko 5000 ispitanika.

U jesenskom valu na teritoriju Hrvatske praćeno je 1.476 brandova unutar 67 FMCG kategorija, na teritoriju Srbije 1.564 brandova unutar 68 FMCG kategorija, na teritoriju Bosne i Hercegovine 1.338 brandova unutar 55 FMCG kategorija te na teritoriju Slovenije 1.220 brandova unutar 61 FMCG kategorije.