News

Fortenova Group nurtures open and transparent communication

Konzumu se pripaja VELPRO – Centar

12/18/2019

Daljnje jačanje veleprodaje i iskorištavanje sinergija na razini Fortenova grupe

Fortenova grupa donijela je odluku da se VELPRO-Centar plus krajem 2019. godine pripoji Konzumu plus.  Cilj toga pripajanja je dodatno jačanje veleprodajnog segmenta Fortenova grupe gdje će pod okriljem Konzuma, koji je najveća maloprodajna kompanija u Hrvatskoj, poslovati i najveća veleprodaja u Hrvatskoj. Ujedno, tim se potezom ostvaruju značajne sinergije i povećava operativna efikasnost. Pripajanjem će se osigurati i brojne druge prednosti, prije svega u optimizaciji asortimana koji će biti formiran tako da zadovoljava potrebe kupaca u svim kanalima prodaje, stabilna pokrivenost nacionalnog tržišta, uz visoku razinu opskrbe i usluge distribucije, posebno tijekom turističke sezone. Ključni oslonac jačanja distribucije su zaposlenici s dugogodišnjim iskustvom, vozni park od preko 150 dostavnih kamiona,16 cash & carry i distributivnih centara u kojima se planira daljnja modernizacija prodajnih prostora i procesa.

Svi dosadašnji poslovni partneri VELPRO-Centra plus nastavit će biti važan dio poslovanja objedinjenog lanca, osobito Plus marketi i drugi mali trgovci kojima je Velpro centar dugogodišnji značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine u Hrvatskoj. VELPRO-Centar plus tako posluje s više od 450 pravnih subjekata pod brendom malih trgovina – Plusmarket te ima stratešku suradnju sa svim Udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske. Ujedno, s obzirom da je riječ o procesu pripajanja, nova kompanija će preuzeti obaveze iz svih postojećih ugovora i ugovorenih uvjeta distribucije, što se odnosi i na ugovore iz javne nabave. VELPRO Centar plus će i dalje biti prisutan  u svim kanalima prodaje (Horeca i Retail).

Ivica Pivar, direktor VELPRO - Centra plus posebno je naglasio: „VELPRO - Centar plus je dosada bio najveća veleprodajna kompanija na hrvatskom tržištu, a nakon pripajanja s Konzumom, dodatno ćemo osnažiti naše poslovanje, posebno daljnji razvoj i dugoročnu održivost. Značajne sinergije koje ćemo ostvariti kroz efikasnije upravljanje asortimanom, opskrbnim lancem i ukupnim poslovanjem, omogućit će nam veliko unaprjeđenje ukupne usluge prema krajnjim kupcima - u maloj trgovini i nezavisnoj maloprodaji, kroz Plus markete, HoReCu kao i u segmentu javne nabave. 

VELPRO - Centar plus u Hrvatskoj ima 16 veleprodajnih centara, a ukupno zapošljava preko 800 zaposlenika. Proces pripajanja za većinu zaposlenih znači povratak u okrilje Konzuma u okviru kojeg je VELPRO - Centar plus poslovao do 31. prosinca 2015. godine, što zaposlenicima pruža dodatnu sigurnost, jer se time osigurava dugoročna održivost poslovanja i razvojni iskoraci.

Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma Plus tom je prilikom izjavio: „Konzum će pripajanjem VELPRO–Centra plus dodatno ojačati svoju tržišnu poziciju u svim ključnim pokazateljima. Konzum će tako ostvarivati dodatnu milijardu kuna u ukupnim prihodima, mreža će se proširiti za 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj, a naš tim narast će na 11.000 zaposlenika. Od toga će 800 zaposlenika koji nam dolaze iz VELPRO-Centra plus usluživati više od 4.500 veleprodajnih kupaca. No, veliki tim Konzumovih i VELPRO-vih zaposlenika imat će isti zajednički cilj i misiju - da uz to što smo lider na tržištu maloprodaje, budemo i najuspješnija veleprodaja na hrvatskom tržištu, koja će stvarati novu vrijednost za naše zaposlenike, kupce, dobavljače i sve ostale dionike.“

Our companies