News

Fortenova Group nurtures open and transparent communication

Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji

10/30/2019

Agrolagunina Vina - Castello Festigia, Riserva LV i Merlot Festigia osvojila su zlata na jednom od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja održanom u Italiji, u Bergamu. Pritom je Merlot Festigia osvojila i nagradu za najbolje hrvatsko vino na tom natjecanju, po odabiru novinara sudaca.  „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“ jedino je enološko natjecanje na svijetu koje se fokusira na Merlot i Cabarnet i njihove mješavine, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV - International Organisation of Vine and Wine.  

Emozioni dal mondo_nagradjena vina.jpg

Castello Festigia, Riserva LV i Merlot Festigia nagrađeni na najprestižnijem svjetskom enološkom natjecanju za Merlot i Cabernet

„Izuzetno smo ponosni na nagrade koje smo osvojili na ovako prestižnom natjecanju. Pokroviteljstvo OIV-a ovom natjecanju daju dodatni kredibilitet te je još jedna potvrda vrhunske kvalitete vina koju proizvodimo u Istri. U našim je vinogradima završila ovogodišnja berba te ćemo dati sve da i dalje proizvodimo vina, koja će postizati ovakve prestižne rezultate na natjecanjima s najboljim svjetskim konkurentima“, istaknuo je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Vinograd.jpg

Kroz tri dana natjecanja u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu brojni su gosti uživali u vrhunskim vinima više od 257 uzorka iz 27 zemalja svijeta.

Our companies