Vijesti

Fortenova grupa njeguje otvorenu i transparentnu komunikaciju

Fortenova grupa među 20 najboljih poslodavaca

19.05.2021.

Fortenova-grupa-ljudi.png

Već drugu godinu zaredom Fortenova grupa je među 20 najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, prema rezultatima anketnog istraživanja Poslodavac prvog izbora, koje provodi portal MojPosao već 17. godinu zaredom. Fortenova grupa se na ovoj listi po prvi puta našla svega godinu i pol od svog nastanka, a ove godine je i dodatno potvrdila svoje mjesto na popisu najboljih poslodavaca. Istraživanje je provedeno krajem 2020. i početkom 2021. godine, a u njemu je sudjelovalo 20.000 ispitanika.

Gordana Fabris, direktorica ljudskih potencijala Fortenova grupe je tim povodom naglasila: „Ponosni smo na ovaj rezultat. Ovo istraživanje pokazuje da unatoč tome što smo vrlo mlada kompanija koja se istodobno transformira i razvija novu korporativnu kulturu, već drugu godinu zaredom smo ujedno i jedan od najpoželjnijih poslodavaca. Od samih početaka poslovanja, Fortenova grupa je uvijek imala fokus na važnost zaposlenika, stvaranje kvalitetnog radnog okruženja i unapređenje uvjeta nagrađivanja, što je sve doprinijelo našim odličnim rezultatima u okviru ovog istraživanja. Danas je Fortenova grupa s više od 50.000 zaposlenika najveći poslodavac u regiji. To za nas u narednom razdoblju, predstavlja i veliku odgovornost da u skladu s našim vrijednostima izvrsnosti, kontinuirano radimo na tome da budemo još bolji i poželjniji poslodavac te unapređujemo sve segmente upravljanja ljudskim potencijalima... „

Cilj ovog istraživanja je otkriti koji su poslodavci na hrvatskom tržištu rada najatraktivniji općoj javnosti. Istraživanje je anonimno, temelji se isključivo na percepciji ispitanika o tvrtkama te na njihovom slobodnom izboru. Upravo su ispitanici ti koji 'kreiraju' listu poslodavaca kod kojih bi najviše voljeli raditi te otkrivaju razloge zbog kojih su upravo ti poslodavci zaslužili svoje mjesto na njihovom popisu 'najpoželjnijih'. Na ovogodišnjoj listi su se uz Fortenova grupu našle i ostale velike hrvatske kompanije kao što su dm-drogerie markt, Lidl, Müller trgovina Zagreb, Rimac Automobili, Atlantic Grupa, HEP, Kaufland Hrvatska, PLIVA Hrvatska, INA, Infobip, Hrvatski Telekom, BIPA, Valamar, Zagrebački Holding, Pevex, Coca-Cola HBC Hrvatska, Jadran – Galenski laboratorij, Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska. Rezultati istraživanja pokazuju da za razliku od prošle godine kada su harmonični odnosi na radnom mjestu bili najvažniji faktor prilikom vrednovanja stupnja atraktivnosti određenog poslodavca, ove godine najviše „presudnih“ glasova dobila sigurnost radnog mjesta (40%). Nakon sigurnosti, na drugom mjestu nalaze se harmonični odnosi na radnom mjestu (za 39% ispitanika je ovo presudan razlog atraktivnosti), dok se na trećoj poziciji, baš kao i lani, nalazi socijalna odgovornost poslodavca (36%).

Naše kompanije